OUR BLOG

05 Οκτ 2023
30fyllou-Eleana-Roupa

Γυμνό στον Κόσμο της Φωτογραφίας

Η φωτογραφία είναι μια τέχνη που απαιτεί αφοσίωση, υπομονή και πάθος. Εκείνοι που με γνωρίζουν καλύτερα γνωρίζουν ότι οι αγαπημένες μου φωτογραφικές θεματολογίες είναι η Φωτογραφία πορτρέτου και η Φωτογραφία γυμνού. Είναι δύο κόσμοι που εξερευνώ με πάθος και δέσμευση.

Η διαδικασία της φωτογραφίας είναι σαν ένα ταξίδι στον χρόνο. Έχω δαπανήσει αμέτρητα κλικ, πολλές ώρες, και πολύ χρόνο στην εκμάθηση των τεχνικών και των μυστικών που κρύβονται πίσω από μια επιτυχημένη φωτογραφία. Αντιμετώπισα πολλές αποτυχίες, αλλά το πάθος μου ήταν πάντα πιο δυνατό από τις απογοητεύσεις.

Το να βρεις μια κοπέλα-μοντέλο που θα ποζάρει για σένα είναι μια περιπέτεια μόνη της. Απαιτεί τζάκι, αλκοόλ και πολλές ώρες για να εξηγήσω τι ακριβώς εννοώ. Πρέπει να βρεις κάποιον που να μπορεί να αντιληφθεί την τέχνη πίσω από την φωτογραφία, κάποιον που να μπορεί να συνεργαστεί μαζί σου για να δημιουργήσετε κάτι μοναδικό.

Δυστυχώς, οι κοινωνικές δικτυώσεις έχουν αλλοιώσει την αντίληψή μας για την φωτογραφία. Η αναζήτηση για likes και θετικά σχόλια έχει εξοντώσει την ανθρώπινη δημιουργικότητα και έχει θέσει την αισθητική πίσω από την ποσότητα, την προχειρότητα και τέλος την “φτήνια”. Είναι μια προσωπική μου εκτίμηση, αλλά νομίζω ότι πολλοί θα συμφωνήσουν. Έχουμε πέσει όλοι στην παγίδα αυτής της επιδημίας των social media.

Εκείνοι οι άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, που συνεργάστηκαν μαζί μου και πόζαραν για μένα σε διάφορα προσωπικά κόνσεπτ είναι πάνω από εβδομήντα, και τους είμαι ευγνώμον για τη συμμετοχή τους. Κάποιες από αυτές εξακολουθούν να είναι σημαντικό μέρος της ζωής μου, ακόμη κι αν οι καλλιτεχνικοί μας δρόμοι χώρισαν νωρίς.

Στον χώρο της φωτογραφίας, κάποιες συνεργασίες ξεχωρίζουν πάντα, κυρίως για τη χημεία που δημιουργείται ανάμεσα στον φωτογράφο και το μοντέλο. Είναι αυτή η χημεία που κάνει τις εικόνες να ξεχωρίζουν, αυτή που τις καθιστά ζωντανές και συναισθηματικά φορτισμένες.

Οι εικόνες που δημιουργώ, ανεξάρτητα από το πόσα χρόνια περάσουν, παραμένουν ζωντανές. Σας προκαλούν να κάνετε ένα ταξίδι στο παρελθόν, να θυμηθείτε στιγμές και συναισθήματα που είχατε ξεχάσει.

Με αφορμή το περιοδικό “ΦΩΤΟγράφος” και τη γκαλερί των αναγνωστών, που μας κάλεσε να στείλουμε εικόνες μας με θέμα το γυμνό, αποφάσισα να ψάξω στο αρχείο μου και να ανακαλύψω παλαιότερες φωτογραφίες μου.

Η επιλογή αυτή ήταν πραγματικά χρονοβόρα και δύσκολη. Από τις εικόνες που έστειλα, μία ξεχώρισε και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό το οποίο κυκλοφορεί από τις 6 Οκτωβρίου 2023 , (No32 Εκτός σειράς Γ’ Τρίμηνο 2023) με τίτλο “Looking for Hope” σελίδα 39.

Η χαρά μου είναι αδιανόητη όταν κάτι που αγαπώ τόσο πολύ βρίσκει αναγνώριση από ανθρώπους που μοιράζονται τον ίδιο χώρο. Θέλω θερμά να ευχαριστήσω την Ελεάνα για όλη τη συνεργασία μας, καθώς και το περιοδικό “Φωτογράφος” για τη δημοσίευση της εικόνας.

Η εικόνα είναι ένα μέρος από την έκθεση που είχαμε κάνει  “ 2+1 Γυμνές απόψεις

Comments

comments

tasos30fullou

Γεννήθηκα τον Φλεβάρη του 72 στην Θεσσαλονίκη, όπου εργάζομαι και ζω μέχρι σήμερα. Η ενασχόληση μου με την φωτογραφία ξεκίνησε από πολύ μικρός και ευχαριστώ τον πατέρα μου για αυτό. Στο Γυμνάσιο απέκτησα την πρώτη μου φωτογραφική και έτσι ξεκίνησαν όλα. Ασχολούμαι με την φωτογραφία από 1991.

One comment

  1. Συγχαρητήρια!!! Φανταστική!!!

    Απάντηση

Write a Reply or Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.